Na hlavný obsah

Pénteken temetik Rómában David Sassolit, az Európai Parlament közelmúltban elhunyt elnökét

A temetésen részt vesz az Európai Tanács elnöke, és a bizottsági elnök is. Szlovákiát a házelnök képviseli a szertartáson.

Olasz politikusok is csatlakoztak azokhoz az állampolgárokhoz, akik lerótták kegyeletüket az Európai Parlament kedden elhunyt elnöke, David Sassoli előtt, akinek koporsóját a római városháza előtt ravatalozták fel. Az olasz elnök, miniszterelnök, és Sassoli szülővárosának, Firenzének a polgármestere is méltatta a politikust.

Az erős dohányos Sassolit tavaly szeptemberben tüdőgyulladás miatt vitték kórházba. A 65 éves politikus aztán karácsony után ismét kórházba került, egy immunrendszeri zavar miatt. Házelnöki tevékenységét – amely a hónap végén ért volna véget – sokan „Európa emberi arcaként“ jellemezték. David Sassolit gyászszertartását ma tartják a Róma központjában található Santa Maria degli Angeli bazilikában. A temetésen Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Ursula von der Leyen bizottsági elnök is részt vesz. Szlovákiát Boris Kollár parlamenti elnök, a Sme rodina elnöke képviseli a gyászszertartáson.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban