Na hlavný obsah

A rendőrség már vizsgálja a 11 éves lányt bántalmazó fiatalok esetét

Január 2-án Annamajor községben egy csapat fiatal az egykori szövetkezethez csalt egy 11 éves lányt, akit ezt követően erőszakkal leitattak, bántalmaztak és levetkőztettek. Az esetről több fotót és videót is készítettek, amelyeket aztán feltöltöttek a közösségi hálóra. Az ügy kapcsán ismét előtérbe került, hogy jóval szigorúbban kellene fellépni a fiatalok egymás közötti zaklatása ellen.

A rendőrség már vizsgálja a 11 éves lányt bántalmazó fiatalok esetét

A rendőrség tájékoztatása szerint, több, a Dunaszerdahelyi járásban élő, 16 év körüli fiatal, lányok és fiúk egyaránt, az annamajori elhagyatott szövetkezet területére csalták a 11 éves kislányt, akit erőszakkal alkohollal itattak, bántalmaztak és levetkőztettek. Az esetről képeket és videókat készítettek, amelyeket később feltöltöttek a közösségi hálóra. Amikor a kislány már nem reagált, a fiatalok igyekeztek minden nyomot eltüntetni, majd azon kezdtek tanakodni, mit mondjanak a mentősöknek és a rendőröknek. A bántalmazott lány csupán arra emlékszik, hogy kiöntötte a kofolát, majd elkezdett rá zúdulni az alkohol. Arra a kérdésre, hogy szándékában állt -e alkohol fogyasztani, nemmel válaszolt. Az édesanya szerint a lányát lefogták és erőszakkal öntötték a torkába az italt.

Az áldozat az esetet követően több sérüléssel került kórházba, az egészségügyi intézmény azonban a szülők beleegyezése nélkül nem adhat tájékoztatást a kislány egészségi állapotáról.

Michal Szeiff rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy az esetet már vizsgálják, az ügy érzékenysége miatt azonban nem szolgálhatnak részletekkel.

Az ügy kapcsán ismét előtérbe került, hogy a gyerekek egymás közötti zaklatása komoly probléma, így szigorúan kellen fellépni ellene, hogy a jövőben ne fordulhasson elő egy az annamajorihoz hasonló eset. Boris Kollár házelnök emiatt radikális lépéseket sürget.

„Ha szükséges, szorgalmazni fogom a büntető törvénykönyv módosítását, hogy azok a gyerekek, akik másokat bántalmaznak, reedukációs központban végezzék felnőttkorukig” – mondta Kollár a közösségi oldalra feltöltött videójában. A házelnök emellett meghívta a következő koalíciós ülésre Roman Mikulec belügyminisztert is. Kollár tőle szeretne választ kapni, mit tesz a fiatalok zaklatása ellen.

„A fiatalok körében a valóságban és az online térben zajló zaklatás nagyon érzékeny téma minden érintett számára. Az olyan állítások, hogy a rendőrség az ilyen és ehhez hasonló esetekben nem tesz semmit, egyáltalán nem igazak” – reagált Mikulec.

Hamran István országos rendőrfőkapitány a belügyminiszterhez hasonlóan intenzíven foglalkozik az esettel.

„Pillanatnyilag a rendőrség már rendelkezik olyan információkkal, amivel más, vagyis nyilvánosság, a politikusok és a média, nem” – hangsúlyozta az országos rendőrfőkapitány. Ezt követően arra kérte a nyilvánosságot és a politikusokat egyaránt, legyenek tartózkodóak a nyilatkozataikat illetően és hagyják, hogy a rendőrség végezze a munkáját, hiszen a korai következtetések és a feszültség szítása csak árt a nyomozásnak.

Hamran azt ígérte, személyesen beszél majd az ügyről, amennyiben a nyomozás állása már lehetővé teszi azt.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban