Na hlavný obsah

Ismét Šimkovičová a téma a parlamentben

Az ellenzék szerint Šimkovičová a kijelentéseivel és lépéseivel aránytalanul beavatkozik a kulturális szabadságba.

Ismét Šimkovičová a téma a parlamentben
Martina Šimkovičová kulturális miniszter Foto: TASR/Jaroslav Novák

Megkezdődött a kulturális miniszter, Martina Šimkovičová leváltásáról szóló rendkívüli parlamenti ülés vitája, amelyet az ellenzéki Progresszív Szlovákia és az SaS kezdeményezett.

A kormány a kultúra megváltoztatására is felhatalmazást kapott – jelentette ki Ľuboš Blaha, a parlament alelnöke a vitában. Bírálta az ellenzéket, szerinte indokolt a miniszter leváltása. Andrej Danko, a parlament alelnöke, az SNS párt vezetője egyértelmű támogatását fejezte ki Martina Šimkovičovának a párt nevében.

Martina Šimkovičová kulturális miniszter nap mint nap bebizonyítja, hogy egyáltalán nem lett volna szabad kinevezni, és azt is, hogy le kell mondania – jelentette ki Mária Kolíková a miniszter leváltására.kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen.

Zora Jaurová, a törvényhozás kulturális bizottságának alelnöke szerint a kulturális miniszternek nincs semmi építő elképzelése a tárcájáról. Zora Jaurová meggyőződése, hogy az SNS tudna alkalmasabb minisztert találni a posztra. Hangsúlyozta, minden egyes nap katasztrófa a kultúrára nézve, amit Martina Šimkovičová a tárca élén tölt.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban