Na hlavný obsah

Čaputová: Emlékezzünk a háború örökségére, hogy a gyűlölködő ideológiák ölni tudnak

Az államfő a pozsonyi Rázus rakparton lévő ismeretlen katona sírjánál emlékezett meg a második világháború áldozatairól.

Čaputová: Emlékezzünk a háború örökségére, hogy a gyűlölködő ideológiák ölni tudnak
Zuzana Čaputová a második világháború áldozatairól való megemlékezése a fasizmus feletti győzelem napja alkalmából 2024. május 8-án. Foto: TASR/Dano Veselský

Fontos, hogy emlékezzünk a második világháború örökségére, arra, hogy a gyűlölködő ideológiák ölni tudnak – emlékeztetett a fasizmus feletti győzelem napja alkalmából Zuzana Čaputová államfő. Hangsúlyozta, nemcsak az a kötelességünk, hogy megvédjük a jólétet, a szabadságot és a demokráciát, hanem az is, hogy ezt a világot a lehető legjobb állapotban adjuk át utódainknak.

Az államfő a pozsonyi Rázus rakparton lévő ismeretlen katona sírjánál emlékezett meg a második világháború áldozatairól. A gyűlöletkeltő ideológiákra az egyetlen helyes válasz a szabadság és a demokrácia értékeibe vetett bizalom, valamint a bátorság, a kitartás és az együttműködés – mondta.

Hangsúlyozta, hogy a második világháború, amely 79 éve ért véget, végérvényesen megváltoztatta Európát. Emlékezni kell mindazok örökségére, akik életükkel fizettek nemzedékeink szabadságáért – zárta az államfő.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban