Na hlavný obsah

Az egészségügyi miniszter nem lát arra okot, hogy menesszék a posztjáról

Az SaS Dolinková menesztésére szavazna - derült ki az RTVS műsorában ahol az egészségügyi miniszter Tomáš Szalayval vitázott.

Az egészségügyi miniszter nem lát arra okot, hogy menesszék a posztjáról
Zuzana Dolinková egészségügyi miniszter Foto: TASR/Jaroslav Novák

Zuzana Dolinková (Hlas-SD) egészségügyi miniszter nem lát okot arra, hogy menesszék posztjáról – jelentette ki az RTVS Szombati párbeszédek című vitaműsorában. Tomáš Szalay, az ellenzéki SaS képviselője szerint a párt valószínűleg a menesztése mellett szavazna.

„Ha a parlament megnyitja az ülést, természetesen kész vagyok megvédeni magam. Nem látok semmilyen releváns okot arra, hogy az elbocsátásomról beszéljünk, mert minden egyes okot meg tudok magyarázni” – hangsúlyozta Zuzana Dolinková.

Elmondása szerint nem jó állapotban vette át az egészségügyi minisztériumot az előző kormány után. Tomáš Szalay rámutatott, az SaS elutasította, hogy aláírja a parlament rendkívüli ülésének összehívására készült beadványt, mert másként látják Dolinková esetleges elbocsátásának okait.

„Ha szavazásra kerül a sor, nagy valószínűséggel a miniszter elbocsátása mellett fogunk szavazni, csak nem voltunk hajlandóak aláírásokat adni a rossz indoklású indítványokhoz” – mondta.

A fő kifogásuk szerinte az, hogy nem látnak eredményeket az egészségügyi miniszter hat hónapos hivatali ideje alatt.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban