Na hlavný obsah

A Kreml szóvivője veszélyesnek tartja a brit külügyminiszter szavait arról, hogy Ukrajna Oroszországban is bevethetne brit fegyvereket

David Cameron kijevi látogatásán elhangzottakat kommentálta Dmitrij Peszkov.

A Kreml szóvivője veszélyesnek tartja a brit külügyminiszter szavait arról, hogy Ukrajna Oroszországban is bevethetne brit fegyvereket
Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Foto: TASR/AP/Alexander Zemlianichenko

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken veszélyesnek nevezte David Cameron brit külügyminiszter szavait arról, hogy Kijevnek joga van orosz célpontokat támadni brit fegyverekkel. Ugyanilyen megjegyzéseket tett Emmanuel Macronnak az esetleges francia csapatok Ukrajnába való telepítéséről szóló szavaival kapcsolatban is.

Cameron, aki csütörtökön az ukrán fővárosba látogatott, évi hárommilliárd font katonai segélyt ígért Ukrajnának mindaddig, amíg szükség van rá. Hozzátette, hogy Londonnak nincs kifogása az ellen sem, hogy ezeket a fegyvereket orosz területen is használják.

Macron pedig a The Economist című brit napilapnak adott csütörtöki interjújában fogalmazott úgy, nem zárja ki, hogy a jövőben francia csapatokat küldjön Ukrajnába. Mint mondta, a kérdés „törvényszerűen“ felmerülne, ha Oroszország áttörné a frontvonalat, és Kijev ilyen segítséget kérne.

(Reuters)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban