Na hlavný obsah

Mégiscsak lehet közeledni Ukrajnához, de a nyílt vitákat továbbra is kerüli Fico, aki új szövetségesre lelt a Szövetségben

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel.

A Fico Kormány korábbi kommunikációjával ellentétben Ukrajnát érintően – legalább is a szavak szintjén – távolodás helyett közeledés volt tapasztalható a nemrég lezajlott találkozón. Mire lesz elég a Szövetség szövetsége a Fico kormánnyal? Újabb vitaműsort bojkottál a kormány.

Szlovákia azt kívánja, hogy Ukrajna minél hamarabb az Európai Unió tagja legyen. Fico úgy, fogalmazott, hogy azt kívánja, minél hamarabb szülessen mag az ukrajnai háború békés megoldása, amely tiszteletben tartja Ukrajna területi egységét, szuverenitását, ukrán szempontból tisztességes feltételeket tartalmaz.

Mikor ér be Pellegrini támogatása, a Szövetség számár lesz-e kézzelfogható haszna a kormánnyal és a korábban elutasított SMERrel való kokettálásnak?

A koalíciós pártok vezetői megállapodtak abban, hogy a Markíza legnézettebb Na telo című, vasárnapi politikai vitaműsorát, Robert Fico kormányának miniszterei bojkottálni fogják. A sajtóosztályok és a miniszterek szóvivői már megkapták az erről szóló információkat. A Smer politikusai már régebb óta nem jártak a műsorba, a Hlas miniszterei vagy az SNS politikusai viszont rendszeresen, sőt az elmúlt hetekben is.

Közéleti-politikai összefoglaló Szilvássy József újságíróval a Pátria Rádióban. A műsort Kálmán Norbert vezette.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban