Na hlavný obsah

Robert Fico: Szlovákia támogatja Ukrajna mielőbbi EU-csatlakozását

Szlovákia azt kívánja, hogy Ukrajna minél hamarabb az Európai Unió tagja legyen.

Robert Fico: Szlovákia támogatja Ukrajna mielőbbi EU-csatlakozását
Foto: TASR

Biztosan nem fog akadályokat gördíteni ez elé, és megosztja csatlakozási tárgyalási tapasztalatait is – jelentette ki Robert Fico kormányfő a szlovák és az ukrán kormány együttes ülését követően Nagymihályban. Az uniós tagságot Ukrajna további békés fejlődése garanciájának tekinti.

Azt kívánja, hogy minél hamarabb megszülessen az ukrajnai háború békés megoldása, amely tiszteletben tartja Ukrajna területi egységét, szuverenitását, ukrán szempontból tisztességes feltételeket tartalmaz, és Fico együttműködést is felajánlott a békés megoldások keresésében. „Az orosz katonai erő Ukrajna elleni bevetése a nemzetközi jog súlyos megsértése volt” – szögezte le a szlovák kormányfő, hozzátéve, hogy Kijevnek segítségre és szolidaritásra van szüksége.

Denisz Smihal ukrán kormányfővel a humanitárius és civil segítségnyújtásról is tárgyaltak, ami bekerült a két kormány által aláírt szerződésbe is.

A részletekről Bendarzsevszkij Anton poszt-szovjet térségi szakértővel, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatójával Kálmán Norbert beszélgetett a Pátria Rádió Reggeli című műsorában.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban