Na hlavný obsah

Forró Krisztián: „Peter Pellegrini a béke oldalán áll, számunkra az a fontos, hogy béke legyen“

Az emberek aggódnak a háború miatt, ezért is választották meg Peter Pellegrinit - mondta a Pátria rádióban a Magyar Szövetség elnöke és államfőjelöltje.

Forró Krisztián: „Peter Pellegrini a béke oldalán áll, számunkra az a fontos, hogy béke legyen“
Peter Pellegrini (b) és Forró Krisztián (j) közös sajtótájékoztatójukon 2024. március 27-én. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Nemcsak a Smer vagy az SNS szerette volna, hogy a Hlas párt elnöke, Peter Pellegrini legyen az új köztársasági elnök, a második forduló előtt a Magyar Szövetség elnöke, Forró Krisztián is a korábbi kormányfő támogatására szólította fel szimpatizánsait.

Az államfőjelölt a párt elnökségének a beleegyezése nélkül állt ki Pellegrini mellett az első fordulót követően, és lemondta a másik jelölttel, Ivan Korčokkal való leegyezett tárgyalást, miközben ígéretet tett arra, hogy mindkét jelölttel leül és meghallgatja, hogy mit igérnek a szlovákiai magyaroknak.

A párt elnökségi tagjai közül voltak akik hangot adtak a nemtetszésüknek, de végül az elnökség túlnyomó többsége egy közös nyilatkozatban fejezte ki a támogatását a kormánypártok jelöltje mellett, Forró Krisztián és a Magyar Szövetség néhány politikusa pedig feltűnt Peter Pellegrini szombati eredményváróján.

Az etnikai párt egyes politikusai többször is hangoztatták a kampány során azt, hogy Peter Pellegrini a béke oldalán áll, ezért is ő a megfelelő választás az államfői pozícióra, szemben az ellenfelével, akit háborúpártiként és magyarellenesként próbáltak beállítani.

Miért lesz jobb köztársasági elnök Peter Pellegrini, mint Ivan Korčok lett volna? És mit tud tenni a szlovákiai magyarság érdekében a házelnökből lett államfő? Többek között ezeket a kérdéseket tette fel Forró Krisztiánnak, a Magyar Szövetség elnökének, köztársaságielnök-jelöltnek Juhász László a keddi Reggeliben.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban