Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

Eltelt az első 100 nap, górcső alatt a Fico kormány első három hónapos ténykedése. Úgy tűnik nem vonzó a köztársaságielnöki pozíció a hölgyeknek, Zuzana Čaputová után csak férfiak próbálnak a helyébe lépni. Vajon ilyen esélyei vannak a kisebbségi kormánybiztosnak a Fico kormány mellett?

Felemás, sőt, kritikáktól hangos lett a Fico kormány első száz napja. A kritikák kereszttüzében mind nagyobb nyomás helyeződik a kormányfőre, aki ennek rendszeresen hangot is ad. Fico továbbra is árral szemben úszva erőlteti a büntetőtörvénykönyv módosítását, vagy inkább a jogállam leépítését.

A tizenegy köztársasági elnök jelölt között ezúttal egy hölgy sem található. Zuzana Čaputová megválasztása komoly szenzáció értékkel bírt a régióban. „Elnöklése” kiegyensúlyozott volt bár folyamatos kritikák kereszttüzében állt.

Horony Ákos megkezdte munkáját, ilyen tekintetben egyre komolyabb figyelem vetül az újdonsült kisebbségügyi kormánybiztosra. Kérdés, hogy a Fico-Orbán „barátság” milyen hatással lesz a magyar ügyre.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban