Na hlavný obsah

Čaputová: Az előterjesztők nincsenek tisztában a Btk.-módosítás következményeivel

Zuzana Čaputová köztársasági elnök meggyőződése szerint az előterjesztők nincsenek tisztában a Btk. módosításának következményeivel.

Čaputová: Az előterjesztők nincsenek tisztában a Btk.-módosítás következményeivel
Zuzana Čaputová köztársasági elnök jogi szakértőkkel folytatott kerekasztal beszélgetésen 2024. január 17-én. Foto: SITA/Milan Illík

„Ha még a beterjesztés előtt tárgyaltak volna szakértőkkel, ez a javaslat ma nem lenne a parlamentben” – jelentette ki az államfő, miután szerdán jogi szaktekintélyekkel tanácskozott az elnöki palotában.

A megbeszélésen részt vett többek között Ladislav Orosz alkotmányjogász és Lucia Žitňanská volt igazságügyi miniszter, de megjelent Rastislav Stieranka, a Speciálizált Büntetőbíróság bírója, Stanislav Jakubčík, az ügyészi tanács elnöke, Lucia Bizoňová, a Speciális Ügyészsi Hivatal ügyésze és a Főügyészségéről Peter Sepeši is.

„Az ilyen szakmai megbeszéléseknek nemhogy részét kellene képezniük a rendes jogalkotási folyamatnak, hanem megelőzniük az ilyen alapvető változtatási szándékok kidolgozását” – jegyezte meg Zuzana Čaputová.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban