Na hlavný obsah

Izrael megölte a Hezbollah parancsnokát dél-libanoni támadásban, aggodalmak növekednek a gázai konfliktus terjedése miatt

Izrael megölte a síita Hezbollah mozgalom egyik befolyásos parancsnokát egy dél-libanoni támadásban, közölte az AFP hírügynökség egy biztonsági forrás információi alapján. A forrás szerint ez felerősítette a félelmeket, hogy tovább terjed a gázai konfliktus.

Izrael megölte a Hezbollah parancsnokát dél-libanoni támadásban, aggodalmak növekednek a gázai konfliktus terjedése miatt
Hezbolla Foto: SITA/AP

A parancsnoknak „vezető szerepe volt a libanoni Hezbollah mozgalom műveleteinek irányításában az ország déli részén“ – magyarázta a névtelenség megőrzése mellett nyilatkozó biztonsági forrás. Hozzátette, hogy „a parancsnokot egy izraeli támadásban ölték meg, amelynek célpontja az autója volt (Libanon déli részén)“.

A parancsnok a Hezbollah Radwan nevű elit egységéhez tartozott, halálhírét három biztonsági forrás is megerősítette a Reutersnek. A Hezbollah már több mint 130 harcost veszített a Dél-Libanon elleni izraeli határon átnyúló ágyúzásban, amely egy október 7-én izraeli területen elkövetett nagyszabású terrortámadás után kezdődött.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban