Na hlavný obsah

Blokádokkal tiltakoznak a német gazdák a tervezett megszorítások ellen

A német gazdák autópályafeljárókat és egyéb útszakaszokat blokkoltak le, hogy a kormány tervezett megsozrításcsomaga ellen tiltakozzanak.

Blokádokkal tiltakoznak a német gazdák a tervezett megszorítások ellen
Foto: euronews.com

A blokád a cseh-német határ forgalmában is fennakadásokat okozhat. A német média blokádokról számol be gyakorlatilag az egész országból, információik szerint pedig jelenleg 300 traktor van úton Berlin felé. A német fővárosban a gazdákhoz csatlakozott több kamionsofőr is.

A Német Gazdaszövetkezet vezetője, Joachim Rukwied még december közepén jelentette be, hogy amennyiben a kormány nem áll el a mezőgazdaságot érintő tervezett megszorítások bevezetésétől, januártól a gazdák egy Németországban példanélküli tiltakozáshullámot indítanak el.

Olaf Scholz kancellár kormánykabinetje a múlt héten fogadta a szövetkezet képviselőit. A találkozó során felajánlották, a mezőgazdasági gépek adómentességének meghosszabbítását, valamint a gázolaj árának nem egyszerre érkező emelését, a szövetkezet azonban elégedetlen ezekkel a feltételekkel és minden tervezett megszorítás visszavonását követeli.

(ctk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban