Na hlavný obsah

Horony Ákos kisebbségi kormánybiztos nem ért egyet a kulturális alapok összevonásának szándékával

Horony Ákos nemrégiben kinevezett kisebbségi kormánybiztos is kifejezte, hogy nem ért egyet a Művészeti Alap (FPU) és a Kisebbségi Kulturális Alap (KULTMINOR) összevonásának szándékával. Csütörtökön közösségi oldalán azt is bejelentette, hogy ezzel kapcsolatban levélben fordult Martina Šimkovičová kulturális miniszterhez.

Horony Ákos kisebbségi kormánybiztos nem ért egyet a kulturális alapok összevonásának szándékával
Foto: Szövetség/Facebook

„Kértem a feladat újrafogalmazását a jogalkotási tervben a kormányprogrammal összhangban, kijelentve, hogy a kabinet a nemzeti kisebbségek fejlődése támogatásának 2016-2020-as, a KULTMINOR létrehozásának időszakában ellenőrzött módszereire és szervezetére kíván építeni“közölte Horony.

Egyúttal találkozót kért a minisztertől az álláspontok tisztázása érdekében. „Javasolni fogom, hogy a minisztérium által már felállított munkacsoport vonja be a nemzeti kisebbségeket a módosítás kidolgozásába.“ – tájékoztatott.

„Ragaszkodni fogok a részvételi döntéshozatali folyamatok fenntartásához a támogatások odaítélésekor“ – tette hozzá.

A kormány 2024-re vonatkozó jogalkotási feladattervének bírálói szerdán több mint 2500 aláírással ellátott petíciót adtak át a kormányhivatalban. Róbert Špoták, az FPU igazgatója is hangsúlyozta a részvétel szükségességét a törvénymódosítás előkészítésében.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban