Na hlavný obsah

Marek Janiga joghallgató továbbra is szorgalmazza Robert Fico részvételét a Speciális Ügyészséggel kapcsolatos vitán

A személyeskedő támadások ellenére Marek Janiga joghallgató továbbra is szeretné, ha Robert Fico miniszterelnök is részt venne a Speciális Ügyészség megszüntetésével kapcsolatos vitán.

Marek Janiga joghallgató továbbra is szorgalmazza Robert Fico részvételét a Speciális Ügyészséggel kapcsolatos vitán
Marek Janiga Foto: SITA/Milan Illík

Az ezzel kapcsolatos botrány azt követően robbant ki, hogy Janiga a Felsőoktatási Intézmények Hallgatói Önkormányzatának támogatásával felszólította a Comenius Egyetem Jogi Karának dékánját, Eduard Burdát, hogy vegyen részt egy vitán Daniel Lipšiccel. A vitára annak okán került volna sor, hogy Burda erősen bírálta a Speciális Ügyészség egyes tagjait, egyben támogatva az intézmény megszüntetését.

Mária Kolíková egykori igazságügyi miniszter teljességgel elítélte Fico nyilvános viselkedését a hallgatóval szemben, egyben kiemelte, hogy az efféle magatartás tisztsége elveszítésével kellene, hogy járjon. Kolíková mellett az ország számos közéleti személyisége is Janiga mellé állt.

A történtekkel összefüggésben Robert Fico egyelőre nem nyilatkozott, Tomáš Drucker oktatásügyi miniszter azonban bejelentette, hogy jövő hét szerdán találkozik a hallgatókat képviselő testület vezetőségével.

(denník, ta3)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban