Na hlavný obsah

K. Šaško: Az energiahatékonyság kezelése a kormány prioritása

A kormány számára prioritás az energiahatékonyság kezelése, és az emelkedő energiaárak kezelésével kapcsolatban nem tud elképzelni más intézkedést jövőre, mint az általános árplafon bevezetését.

K. Šaško: Az energiahatékonyság kezelése a kormány prioritása
Foto: TASR

Ezt Kamil Šaško, a Gazdasági Minisztérium államtitkára jelentette ki azon a beszélgetésen, amelyet a Szlovák Klímakezdeményezés társulás szervezett a SME konferenciája, a Friedrich-Ebert-Stiftung alapítvány és a Szlovák Gázművek együttműködésével.

A beszélgetés témája az energiatámogatások cseréje volt lakásfelújítási beruházásokra. „Az energiatámogatás nem lehet tartós megoldás, azt a beruházások, az energiatakarékosság és a megújuló energiaforrások támogatásával kell felváltani” – mondta Brigita Schmögnerová közgazdász és volt pénzügyminiszter. (tasr)
Eperjes városban tegnap este tűz ütött ki egy hulladékégető telepen.

A tűz terjedését az éjszakai órákban sikerült megakadályozni. A helyszínen közel 50 tűzoltó végezte az oltást, tájékoztatott az Eperjes megyei tűzoltóság tisztje. Egy közelben lévő épület lakóit evakuálni kellett, de már visszatérhettek lakhelyeikre.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban