Na hlavný obsah

A kormány jováhagyta az új minisztérium létrehozását

A kormány szerdán jóváhagyta a kormányzati tevékenységek szervezéséről és a központi államigazgatás szervezetéről szóló törvény módosításának tervezetét, így 2024. január 1-jén létrejön az idegenforgalmi és sportminisztérium.

A kormány jováhagyta az új minisztérium létrehozását
Foto: SITA/Milan Illík

A kabinet egyúttal döntött arról is, hogy a parlament rövidített jogalkotási eljárásban tárgyalja a tervezetet. „A minisztérium létrehozása a turisztikai ágazatban az állami források és lehetőségek felhasználásának megerősítését és racionalizálását célozza, valamint a Szlovákia márka elismertségének előmozdítását” – vázolta a kormány.

Másik feladata a gyógy- és a kerékpárturizmus támogatása és fejlesztése, „ami a meglévő munkahelyek megtartásával és újak teremtésével segít kiegyenlíteni a Szlovákián belüli regionális különbségeket” – érvelt a kabinet.

Az új minisztériumtól a kongresszusi turizmus előmozdítását is várják. Andrej Danko, az SNS elnöke már bejelentette, hogy Dušan Keketi, a pozsonyi repülőtér jelenlegi igazgatója lesz a miniszter. A tárca a turizmus területén a közlekedési minisztériumtól, a sport területén pedig az oktatási minisztériumtól kapja meg a kompetenciákat.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban