Na hlavný obsah

Egyre többen járnak Magyarországra fogászati kezelésért

Az állami egészségbiztosító statisztikái szerint 2015 óta vált egyre intenzívebbé a szlovákiai biztosítottak külföldi fogászati kezelése, miközben nálunk gombamód teremnek a fogászati rendelők.

Egyre többen járnak Magyarországra fogászati kezelésért
Foto: TASR/Lukáš Grinaj

A szlovák egészségügy különálló szegmense a fogorvosi ellátás amely nagyrészt a beteg által térített formában működik. Az egészségugyi felügyelet adatai szerint a szlovák állampolgárok az egészségügy egészét nezve a fogorvosnál hagyják ott a legtöbb pénzt átlagban 187 eurot egy évben és ennek egyre nagyobb részét már inkább külföldön fizetik ki a szlovákiaiak.

Az egészségügyi minisztérium és az állami egészségbiztosító statisztikái 2015 óta jegyzik a szlovákiai biztosítottak intenzívebb érdeklődését a külföldi fogászati ellátás iránt. Ebben a tekintetben főleg Magyarország, de újabban már Lengyelország is kedvelt desztináció az olcsóbb kezelést kereső szlovákiai paciensek körében, akik azt mondják nem csak jobb áron kapják meg a kezelést, de a minőség is jó és a hozzáállás is sokszor professzionálisabb a külföldi fogorvosi rendelőkben, mint itthon.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban