Na hlavný obsah

A kidolgozott tantervi reform bevezetése is szerepel a Hlas új oktatásügyi miniszterének prioritásai közt

Tomáš Drucker Hlas párthoz tartozó újonnan hivatalba lépett oktatásügyi miniszter prioritásai közt szerepel a korábban kidolgozott tantervi reform bevezetése is.

A kidolgozott tantervi reform bevezetése is szerepel a Hlas új oktatásügyi miniszterének prioritásai közt
Foto: SITA/Diana Černák

Az oktatási tárca új vezetője, bár nem utasítja el az általános iskolai oktatás három ciklusos felosztásának bevezetését, ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta mindenképp hallgatni fog a szakértőkre. Drucker a tegnapi első kormányülés során bejelentette két új oktatásügyi államtitkár hivatalba állítását is a Hlashoz tartozó Róbert Zsembera és az SNS-es Ján Krišanda személyében.

A tárcavezető kiemelte, nem létező problémákkal nem fog foglalkozni, utalva ezzel Robert Fico azon kijelentéseire, mi szerint a civil szervezetek propagandát terjesztenek az oktatási intézményekben.

Ezzel szemben kiemelkedő fontosságúnak tartja az inkluzív oktatást, mivel úgy gondolja ez fontos szerepe tölt be a szegénységbe született gyermekek életkörülményeinek javításában.

Druckert Robert Fico miniszterelnök 2019-ben saját szavaival élve „liberális kávézópolitikusként” nevezte meg, és bár a tárca élére oktatásügyi tapasztalat nélkül érkezik, Peter Pellegrini pártelnök kiváló és tehetséges vezetőként nevezte meg.

(tasr, denník)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban