Na hlavný obsah

Már biztos, hogy 40 perccel tovább fog tartani a kampánycsend

Alapvetően nagyobb fennakadások nélkül folyik a parlamenti választás, ugyanakkor a belügyminisztériumba több bejelentés is érkezett a kampánycsend lehetséges megsértése miatt.

Már biztos, hogy 40 perccel tovább fog tartani a kampánycsend
Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ladislav Orosz, az Állami Választási Bizottság elnöke arról is beszámolt a sajtónak, hogy a szavazólapok fényképezését és azok közösségi médiában való közzétételét is vizsgálni fogják, miután ezt több politikus is megtette.

Orosz azt is elmondta, hogy mivel az egyik pozsonyligetfalui szavazókörben rosszul lett a választási bizottság egyik tagja, ezért ott 40 perccel tovább fog tartani a szavazás. Emiatt meghosszabbodik a kampánycsend az egész országban.

Gímeskosztolányban (Kostoľany pod Tribečom), az Aranyosmaróti járásban intézkednie kellett a rendőrségnek egy szavazóhelyiségben, miután egy agresszív férfi megrongálta a szavazóurnát, az incidens azonban nem befolyásolta a választás menetét. A rendőrök kivezették a férfit, és lecserélték az urnát.

A választás zavartalanságára több mint 6500 rendőr ügyel. Egész nap működik a belügyminisztérium választási tájékoztató vonala, a választók egészen a szavazóhelyiségek bezárásáig, 22 óráig kérhetnek tájékoztatást. A 02/48 59 23 17-es és a 02/48 59 23 12-es számon kaphatnak választ a szavazópolgárok a választással kapcsolatos kérdéseikre.

A helyi választási bizottságok tagjai és a választók az Állami Választási Bizottság vonalát is hívhatják, ennek száma 02/48 59 20 20. A Statisztikai Hivatal az eredményeket a volbysr.sk oldalon közli akkortól kezdve, amikor az utolsó szavazóhelyiség is bezárt.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban