Na hlavný obsah

Kampány indul a szűrővizsgálatok népszerűsítésére

Szlovákiában egyre nő a rákos megbetegedések száma, ezért kampány indul a szűrővizsgálatok népszerűsítésére, tájékoztatott az egészségügyi miniszter.

Kampány indul a szűrővizsgálatok népszerűsítésére
Foto: TASR

Kevesen vesznek részt a megelőző szűrővizsgálaton, pedig ezzel időben diagnosztizálható a betegség. Az Onkokontrola kampány a méhnyak-, az emlő-, a vastagbél- és a végbélrákszűrésen való részvételre buzdítja a lakosokat – mondta Michal Palkovič tárcavezető.

„A kampány arra ösztönzi az embereket, hogy vegyenek részt három szűrővizsgálaton. A kampány részeként az onkokontrola.sk weboldalon külön internetes portál indult“ – tette hozzá a miniszter. A kampány részeként a rendelőkben szórólapokat helyeztek ki, valamint a televízióban és a rádióban is tájékoztatnak a lehetőségről. Palkovič elmondta, a szűrővizsgálaton idejében felismerhetők az egészségi problémák, ezért arra biztatja az embereket, vegyenek részt a szűrésen.

A miniszter tájékoztatása szerint jelenleg nem nagy az érdeklődés. Nagyon kevesen vesznek részt a megelőző vizsgálatokon, átlagosan körülbelül a lakosság tíz-tizenhárom százaléka“ – közölte.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban