Na hlavný obsah

Legalább négyen meghaltak a vasárnapi észak-koszovói konfliktusban

Legalább négy ember, egy koszovói rendőr és három támadó halt meg a vasárnapi észak-koszovói fegyveres konfliktus során.

Legalább négyen meghaltak a vasárnapi észak-koszovói konfliktusban
Koszovói rendőrök a határon Banjska községtől nem messze, ahol történt a lövöldözés Foto: SITA/AP

A konfliktus során hogy egy 30 főből álló felfegyverzett csoport elfoglalt egy kolostort, a koszovói rendőrök pedig el akarták őket távolítani. A koszovói illetékesek szerint Szerbia által felfegyverzett gyakorlott katonákról volt szó, a balkáni ország azonban ezt tagadja.

Albin Kurti koszovói miniszterelnök szerint még vasárnap hajnal háromkor koszovói rendőrökre támadtak Banjska községben, ahol az említett kolostor is található. A megtámadott rendőrök közül egyvalaki meghalt, pont ahogy három támadó is, utóbbiak társai ezt követően a kolostorba menekültek.

A rendőrség körülzárta a kolostort, az egyház közleménye szerint pedig a fegyveresek már elhagyták azt. Vjosa Osmani koszóvi elnök egyetért Kurti miniszterelnökkel abban, hogy a támadás egy szerb csoport terrorcselekménye volt, Aleksander Vučić szerb elnök azonban elutasította a vádakat, összeesküvés elméletnek bélyegezve őket.

(ctk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban