Na hlavný obsah

Vádat emelhetnek Gál Gábor volt igazságügyi miniszter ellen

A NAKA nyomozója vádemelést javasol Gál Gábor volt igazságügyi miniszter ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy a parlamenti képviselői irodájában 50 ezer euró kenőpénzt fogadott el nem sokkal az előtt, hogy az igazságügyi tárca élére került.

Vádat emelhetnek Gál Gábor volt igazságügyi miniszter ellen
Foto: TASR/AP

Az Aktuality.sk portálnak mindezt a rendőrség és a Főügyészség is megerősítette. Jana Tökölyová szóvivő közölte, a Főügyészségre megérkezett a vádemelési javaslat. Az ügyészen múlik, hogy továbbítja-e azt a Specializált Büntetőbíróságra vagy kiegészítést kér a vizsgálótiszttől.

Gál ellen a rendőrséggel együttműködő Ján Gajan vallomása alapján indult eljárás, aki több rendőrségi akcióban is érintett volt, s őrizetbe vétele után kezdett beszélni arról, miként működött a korrupcióval átszőtt rendszer a Szlovák Földalapnál (SPF).

Gál az első pillanattól kezdve tagadja a vádakat és azt állítja, ártatlan. „Nem ez az első eset, hogy úgynevezett bűnbánók által különböző információk keringenek rólam, amelyekről a megfelelő vizsgálat után bebizonyosodik, hogy kitalációk” – mondta 2022 májusában. Az eljárás ellen panaszt tett.

(aktuality.sk, ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban