Na hlavný obsah

Kína tagadja, hogy kémkedést folytatna Nagy-Britanniában

A kínai illetékesek vasárnap este elutasították Nagy-Britannia arra irányuló vádjait, hogy a szigetország területén korábban letartóztatott férfi Peking számára folytatott volna kémkedést, egyben abszurdnak nevezték ennek gondolatát - derül ki az AFP hírügynökség jelentéséből.

Kína tagadja, hogy kémkedést folytatna Nagy-Britanniában
A kép illusztráció. Foto: Getty Images

A brit rendőrség a hétvégén bejelentette, hogy még márciusban kémkedés gyanújával vettek őrizetbe egy 20 év körüli férfit, a The Sundey Times információi szerint pedig a férfi a brit parlamentben folytatott munkát. Az említett férfival együtt egy 30 éves hasonló beosztású férfit is letartóztattak hivatali titoktartás megszegésének vádjával, ám óvadék ellenében mindkettejüket szabadon engedték.

A két esettel összefüggésben vasárnap aggodalmát fejezte ki Rishi Sunak brit miniszterelnök és a brit demokráciába való beavatkozással vádolta meg Kínát a G20 csúcstalálkozón. A londoni kínai nagykövetség szóvivője szintén elutasította a Sunak által megfogalmazott vádakat, emellett felszólította a brit politikai pártokat, hogy hagyjanak fel a Kína elleni uszítással.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban