Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

Alig három héttel a parlamenti választások előtt az illegális migráció és a gyermekorvosok helyzetét kezelte volna a szakértői kormány, de a parlament képtelen volt mozdulni a konstruktív irányba. Mindeközben egyre több pap politizál a híveknek és korteskedik a neki tetsző politikusok mellett, ez pedig már a belügyminisztériumnak is szemet szórt.

Az illegális migrációról szóló parlamenten kívüli ülést többek között azért hívták össze, hogy megvitassák a külföldről, dokumentumok nélkül érkező személyeknek kiadott kötelező igazolások megszüntetését, de a képviselőknek péntek két próbálkozást követően sem sikerült megnyitniuk egyet sem a tervezett három rendkívüli ülésből.

Kritikus a helyzet a gyermekorvosok ügyében, ezért Michal Palkovič egészségügyi miniszter jövő héten válságtanácskozást hív össze a gyermekorvosok ügyében. Palkovič sajnálatosnak tartja, hogy a parlamenti képviselők egy része nem fogta fel, menyire súlyos a helyzet. Palkovič azután nyilatkozott erről, hogy pénteken sem sikerült megnyitni a gyermekorvosokkal kapcsolatos rendkívüli parlamenti ülést.

A belügyminisztérium álhírek elleni kampányt indított, ennek egyik elsődleges oka az volt, hogy már több felmérés is bizonyította, Szlovákiában termékeny talajt találnak az orosz propaganda magvai. Érdekes mellékszála dolognak, hogy a szószékről terjesztett álhírek ellen is lépni kellett.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban