Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

A véghajrába forduló kampány már a nemzeti ünnepekkel sem bánik kesztyűs kézzel. Robert Fico Szlovák Nemzeti Felkelés ünnepén is kampányolt. A volt külügyminiszter Ivan Korčok elindul a jövőre esedékes köztársasági elnöki választásokon. Andrej Danko az elmúlt hétvégén az egyik politikai vitaműsorban plágium szakértővé nevezte ki magát de ezzel saját kardjába szaladt bele.

A Szlovák Nemzeti Felkelés (SNP) 78. évfordulójáról emlékeztek meg Zólyomban az ellenzéki Smer-SD képviselői. A párt bírálta, hogy a nyilvánosság nem vehet részt az Szlovák Nemzeti Felkelés ünnepségén Besztercebányán. A bírálatokhoz a parlamenten kívüli pártok, az SNS és a Hlas-SD is csatlakoztak. Fico szerint Szlovákia nem szabad, hiszen nem mindenki mondhatja el a saját véleményét. Azt is tagadta, hogy a Szlovák Köztársaság szuverén állam lenne, ahol az állampolgárok jól élnének.

A volt külügyminiszter Ivan Korčok elindul a jövőre esedékes köztársasági elnöki választásokon, az egykori diplomata nem kíván pártok embereként indulni, polgári jelöltként kíván reszt venni a 2024 tavaszára tervezett államfő választáson.

Andrej Danko az elmúlt hétvégén az egyik politikai vitaműsorban abba kötött bele, hogy a PS elnökének, Michal Šimečkának vajon honnan volt pénze az oxfordi tanulmányaira. Az egykori kapitány viszont ezzel öngólt rúgott, mivel előkerüljön az ő kisdoktori munkájának az ügye, amiről kiderül, hogy néhány tankönyvből ollózta azt össze.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban