Na hlavný obsah

Továbbra is több tucat tűz terjed Görögországban, a legnagyobbak Alexandrúpoliban és Athén közelében

Továbbra is több tucat tűz ellen küzdenek a görögországi tűzoltók, az ország északkeleti részén fekvő Alexandrúpoliban és Athénban a legrosszabb a helyzet.

Továbbra is több tucat tűz terjed Görögországban, a legnagyobbak Alexandrúpoliban és Athén közelében
Tüzek Alexandrúpoli közelében. Foto: SITA/AP

Ötödik napja ég a török ​​határhoz közeli Dadiá Park erdősége, ahol kedden 18 holttestet találtak. A lakók füstszagot éreznek a több száz kilométerre lévő szemétégetőkből, a levegőben lévő hamu pedig már elérte a Jón-tenger szigeteit – mondták a meteorológusok.

Athénban a hatóságok további evakuálást rendeltek el, az Alexandrúpoli melletti Komotiní város lakóit is figyelmeztették. Athén közelében a tűzoltók igyekeznek megakadályozni, hogy a tüzek átterjedjenek a Parnitha Nemzeti Parkra, amely a metropolisz lakóinak kedvelt rekreációs területe.

A tűzoltóknak 65 tűzoltóautó áll a rendelkezésére, és hajnal óta hét repülőgépet és nyolc helikoptert is bevetettek – írta a DPA. Három idősek otthonából 150 lakót evakuáltak, valamint 700 embert az Amygdaleza menekülttáborból, de a közeli rendőriskolát is kiürítik. Még az Athén ipari külvárosában, Aspropyrgosban keletkezett tüzet sem sikerült eloltani. Raktárcsarnokok és hulladéklerakók égnek ott.

(ČTK)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban