Na hlavný obsah

Újabb falut foglaltak vissza és további dróntámadásokat jelentettek be az ukránok

A győzelem után közzétett felvételeken az ukrán zászlót felvonó katonák láthatók a faluban.

Újabb falut foglaltak vissza és további dróntámadásokat jelentettek be az ukránok
Illusztráció Foto: hu.euronews.scom

Kijev szerdán arról számolt be, hogy erői ismét felszabadítottak egy falut a Donyeck régió keleti részén, ahol az elmúlt napokban heves harcok folytak. Urozsaine az oroszok által megszállt Donyeck városától mintegy 100 kilométerre délnyugatra fekszik Sztaromajorszke falu közelében, amelyet az ukrán katonák mintegy két hete foglaltak vissza.

A győzelem után közzétett felvételeken az ukrán zászlót felvonó katonák láthatók a faluban a második világháborúban harcoló szovjet katonák emlékművének közelében – írja a CNN. A faluban az orosz katonák helyzete már jó ideje bizonytalan volt, különösen a szomszédos Sztaromajorszke falu elvesztése után.

Orosz katonák és jó kapcsolatokkal rendelkező katonai bloggerek már korábban jelezték, hogy csak idő kérdése, mikor esik el Urozsaine is, mivel az ukrán erők azóta több oldalról is képesek voltak megtámadni.

Közben új videó jelent meg arról a támadásról, amit a „Sea Baby“ ukrán kísérleti tengerészeti drónnal hajtottak végre az Oroszországot a Krím-félszigettel összekötő kercsi híd ellen múlt hónapban.

Az ukrán hadsereg folytatja az ellentámadást a front Bahmuttól délre eső részén is. „A heves harcok tovább folytatódnak“ – mondta Andrii Kovaliov, a hadsereg szóvivője, hozzátéve, hogy Oroszország erős ellenállást tanúsít, egységeket és csapatokat mozgat, és aktívan használja a tartalékait a Bahmut melletti Marinka és Krasznohorivka térségében.

Állítása szerint az ukrán erők továbbra is visszatartják az orosz offenzívát a Kupjanszk-Liman-Bahmut tengelynél.

(hu.euronews.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban