Na hlavný obsah

Bosszúból akartak meggyilkolni egy nagyszombati rendőrt

A rendőrség eljárást indított Peter B. és Roman Č. ellen, akik egy rendőr meggyilkolását tervezték – közölte a szerdai sajtótájékoztatón Hamran István.  

Bosszúból akartak meggyilkolni egy nagyszombati rendőrt
Hamran István Foto: TASR/Dano Veselský

A rendőrfőnök közölte, a rendőrt a munkájával összefüggésben akarták meggyilkolni. A gyanúsítottakat 25 év vagy életfogytig tartó szabadságvesztés fenyegeti.

Hamran megerősítette, hogy a kiszemelt rendőr a nagyszombati rendőrség gyorsreagálású egységének a tagja.

Peter B.-t a keddi Ráchel elnevezésű rendőrségi akció keretében tartóztatták le. A másik gyanúsított, Roman Č.-t már korábban elítélték kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, így ő már börtönben van. Korábban már ötször született ellene ítélet, a kábítószer mellett erőszakos bűncselekmény miatt is.

Hamran szerint a gyilkosság indítéka a rendőr a gyanúsítottal szembeni kötelességének megfelelő teljesítése volt. A Tvnoviny.sk korábban arról tájékoztatott, hogy a gyanúsítottak bosszúból robbanószerkezetet akartak a rendőr autója alá tenni, mert a rendőr gyakran megállította őket. Egy út menti területen Leopoldov és Galgóc között a robbanószerkezetet kereshették, az egyik gyanúsított még az év elején hajíthatta az árokba.

(parameter.sk, TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban