Na hlavný obsah

Kollár: Egy asztalhoz ülhet a pártokkal a bankszektor

Szolidaritást vár el a Szlovákiában működő bankoktól az emelkedő kamatokkal és a jelzáloghitelek törlesztésével kapcsolatos problémák megoldása során a Sme rodina.

Boris Kollár
Foto: TASR

A párt elnöke, Boris Kollár úgy gondolja, ha a bankok és a politikai pártok képviselői találkoznak és megvitatják a kérdést, akkor közösen kompromisszumos megoldást találnak.

Egy ilyen találkozóra valamikor augusztus 21-e után kerülhetne sor, amikor is már ismertek lesznek a legfrissebb statisztikák.

„Nagyon örülök, hogy azt az információt kaptam a bankszektortól, hogy hajlandóak velünk leülni tárgyalni“ – jelentette ki augusztus 11-én, pénteken sajtótájékoztatón Kollár, hozzátéve, hogy a témáról Peter Kažimír jegybankelnökkel is beszélt.

Kollár a tervezett találkozóra az összes politikai párt képviselőit meg akarja hívni, hogy a témából egyénileg senki se tudjon politikai tőkét kovácsolni.

„Szilárd meggyőződésem, hogy az augusztus 21-e utáni találkozót követően sikerül olyan modus vivendit találnunk, amely segíthet az embereknek, amíg feláll az új kormány“ – hangsúlyozta.

Egyúttal ismét kompromisszumkészségre szólította fel a bankszektort, mert mint mondta, ellenkező esetben megeshet, hogy az új kormány a szeptemberi választások után nem tárgyal velük, hanem azonnal rendkívüli adót vet ki rájuk.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban