Na hlavný obsah

Döntött a bíróság: az ĽSNS pártnak bocsánatot kell kérnie Irena Bihariovától

Az ĽSNS pártnak bocsánatot kell kérnie Irena Bihariovától, a Progresszív Szlovákia alelnökétől a róla terjesztett hamis információk miatt, döntött erről a Besztercebányai Kerületi Bíróság.

Döntött a bíróság: az ĽSNS pártnak bocsánatot kell kérnie Irena Bihariovától
Foto: SITA/Diana Černáková

„Az ítéletben az ĽSNS-t arra kötelezték, hogy tartózkodjon a hasonló cselekményektől, tegyen közzé bocsánatkérést, valamint fizessen 5 000 euró kártérítést“ – tudatta Radovan Choleva, a PS kommunikációs osztályának vezetője.

Elmondása szerint az ĽSNS 2019-ben többször is hamis információkat tett közzé újságában és honlapján arról, hogy Martina Lubyová, az akkori oktatási miniszter állítólag több ezer eurós támogatást nyújtott Bihariová civil szervezetének. Bihariová megjegyezte, hogy a cikkek többek között „cigány fanatikusnak“ nevezték őt.

„Az ítélet rámutat, hogy hol húzódik a határ a szólásszabadság és a dezinformációk terjesztése között, amelyek egy másik személyt társadalmi megaláztatásnak vagy virtuális lincselésnek tesznek ki“ – fogalmazott a PS alelnöke.

Az ĽSNS párt is reagált a Besztercebányai Kerületi Bíróság döntésére. Martin Beluský, az ĽSNS parlamenti képviselője tegnapi a TASR-nek adott nyilatkozatában azt mondta „Tiszteletben tartjuk a bíróság döntését. Az eredményt elküldjük a cikkek szerzőjének“ – Milan Uhríknak“

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban