Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

Tovább rezonált Orbán Viktor tusványosi beszéde. A nagyszombati járási bizottság arra kötelezte Igor Matovičot, hogy közösségi média felületeiről törölje Jaroslav Haščákot rágalmazó videóit. Ha a parlamenti választás július végén lenne, a Smer-SD győzne a választók 21,5 százalékának támogatásával.

Tovább rezonált Orbán Viktor tusványosi beszéde. „Szlovákia területi integritásának bármilyen megkérdőjelezése elfogadhatatlan dolog. Nem segíti a bilaterális kapcsolatokat, és nem segíti a szlovákiai magyar kisebbséget sem.” – reagált többek között Ódor Lajos miniszterelnök  isa szerdai kormányülést követően.

Igor Matovič, az OĽANO a priatelia mozgalom vezetője az elhallgattatására irányuló törekvésnek titulálta azt a bírósági rendelkezést, melynek értelmében tartózkodnia kell a Jaroslav Haščák pénzemberről szóló hamis, sértő és rágalmazó kijelentések közzétételétől és terjesztésétől. A nagyszombati járási bizottság arra kötelezte Igor Matovičot, hogy közösségi média felületeiről törölje a pénzembert rágalmazó videóit.

Ha a parlamenti választás július végén lenne, a Smer-SD győzne a választók 21,5 százalékának támogatásával. A Progresívne Slovensko (PS) lenne a második 17,1 százalékkal, a Hlas-SD pedig 12,1 százalékos támogatottsággal a harmadik – derül ki az RTVS megrendelésére a Median SK által végzett felmérésből. A felmérés szerint az SNS (4,2%), a Demokrati (3,4%) és a Szövetség-Aliancia (2,4%) sem jutna be a parlamentbe.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban