Na hlavný obsah

Heger: Mindkét rendkívüli ülés felesleges

Az önkormányzatokkal és a rendőrséggel kapcsolatos rendkívüli parlamenti ülés is felesleges, csupán a Smer-SD kampányának részét képezi, és csak a káoszkeltést szolgálja – jelentette ki Eduard Heger frakció nélküli képviselő, a Demokrati elnöke, miután egyik ülést sem sikerült megnyitni

Eduard Heger
Foto: SITA

„Ez a két ülés csak még nagyobb káoszt okoz a társadalomban” – jegyezte meg Eduard Heger. A demokrati elnöke szerint elég, ha a Smer-SD megtartja a sajtótájékoztatóit, nem kell még a parlamentet is bevonnia a kampányába az állam pénzén.

Heger azt állítja, megvan a pénz az önkormányzatok kompenzálására, és mihamarabb ki kellene fizetni. Sajnálatosnak nevezte, hogy Ódor Lajos kormányfő halogatja ezt a lépést. A valódi problémának azt tartja, hogy a populista képviselők olyan javaslatokat fogadtattak el a parlamentben, amelyekre nincs fedezet az állami költségvetésben.

Hamran István országos rendőrfőkapitány és Ivan Šimko visszahívott belügyminiszter ügyével kapcsolatban azt mondta, Robert Fico „saját tisztára mosdatására használja fel azt”.

„Fico a büntetőeljárás alatt álló jelöltek listavezetője. Az őket fenyegető veszélyt próbálják elhárítani, eljárás folyik ellenük, és tudják, hogy volt párttársaik és egykori jelöltjeik ellenük tanúskodnak” – mondta Eduard Heger.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban