Na hlavný obsah

32 millió eurót oszt szét a gazdák között a Zöld üzemanyag intézkedés keretében az Agrárkifizető Ügynökség

Pályázataik benyújtására szólította fel az ún. Zöld üzemanyag 2023 intézkedés keretében nyújtott környezetvédelmi adókedvezményekre jogosultakat az Agrárkifizető Ügynökség (PPA). A pályázók augusztus 21-ig nyújthatják be kérelmeiket – tájékoztatott a PPA július 21-én, pénteken.

Foto: Shutterstock

„A támogatás célja a mezőgazdasági elsődleges termelés támogatása az ásványolajok fogyasztási adója egy részének visszatérítése formájában. Az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) így támogatja az őstermelőket a növény- és állattenyésztésben, miközben a felhívás keretösszege 32 millió eurót tesz ki“ – közölte a PPA.

A pályázatot az ezen a weboldalon található űrlapot kitöltve lehet benyújtani.

A pályázó a kitöltött kérvényt a kötelező mellékletekkel együtt vagy elektronikusan, – ha rendelkezik elektronikus aláírással -, vagy pedig postai úton, a hitelesített aláírásokkal együtt nyújthatja be a PPA címére.

A PPA hozzátette, hogy amennyiben az érintett gazda nem szerepel a jogi személyek nyilvántartásában, és a polgárok magánvállalkozói tevékenységéről szóló törvény alapján egyéni vállalkozói tevékenységet folytató gazdaként dolgozik, akkor köteles a kérelemhez csatolni az egyéni gazdálkodóként történt bejegyzéséről szóló igazolás eredetijét, vagy annak hiteles másolatát, illetve az engedély érvényességét tanúsító önkormányzati igazolást is.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban