Na hlavný obsah

Időjárás: Viharok és kánikula

Július 17-én, hétfőn viharok lehetnek az országban. Délután egyes területeken a forróság miatt hőségriadó lesz érvényben. A Lévai, a Tőketerebesi, a Nagymihályi, a Nagykürtösi, a Rimaszombati és a Losonci járásban másodfokú (narancssárga) figyelmeztetés lépett érvénybe - tájékoztatott honlapján a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet.

A kép illusztráció.
Foto: SITA/AP

A viharriasztás 11 és 22 óra között lesz érvényben. Jégeső is fenyeget, fél óra leforgása alatt 20-30 milliméternyi csapadék zúdulhat le, és 65-85 kilométer/órás széllökések várhatók.

Azokban a járásokban, amelyekre másodfokú figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok, délután a hőmérséklet elérheti a 35 Celsius-fokot.

„A kánikula potenciális veszélyt jelent az egészségre, és tüzek alakulhatnak ki“ – tette hozzá a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

A legalacsonyabb szintű (sárga) figyelmeztetés Nyitra és Pozsony megye területén, Nagyszombat, Kassa és Besztercebánya megye egyes részein, valamint a Varranói járásban érvényes 13 és 18 óra között. Ezeken a területeken a hőmérséklet elérheti a 33 Celsius-fokot.

(TASR, SHMÚ)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban