Na hlavný obsah

Rekkenő hőség várható az ország nagy részén

Július 10-én, hétfőn forróság lesz az ország nagy részén. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet elsőfokú (sárga), illetve másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki, amely 12 és 19 óra között lesz érvényben. A Galántai, a Vágsellyei, a Dunaszerdahelyi, az Érsekújvári és a Komáromi járásban 37 Celsius-fokot is mutathatnak a hőmérők.

Foto: SITA/AP

Másodfokú figyelmeztetés érvényes Pozsony, Nagyszombat és Nyitra megye egész területén, továbbá Trencsén megye majdnem egész területén, valamint a Korponai, a Losonci, a Poltári, a Rimaszombati, a Nagykürtösi, a Zsarnócai és a Garamszentkereszti járásban

„Helyenként 35-37 Celsius-fokos hőmérséklet várható. A magas hőmérséklet potenciális veszélyt jelent az egészségre, és tüzek kialakulásához vezethet“ – közölték a meteorológusok.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok Kassa megye szinte egész területére, valamint a Vágbesztercei, a Puhói, a Nagybiccsei, a Kiszucaújhelyi, a Turócszentmártoni, a Stubnyafürdői és a Zsolnai járásra. Ezeken a területeken 33-34 fokig emelkedhet a levegő hőmérséklet.

(TASR, SHMÚ)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban