Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

Aláíráshamisítási vádak és elbukott emblematikus 150 listahely, botrány a Szövetségben a parlamenti választások előtt, Hamran István rendőrfőkapitány feljelenti Robert Kaliňák volt belügyminisztert hazugságok terjesztése miatt és elkezdődött a korrupcióval vádolt szlovák jegybankelnök bírósági pere.

Egy fiatal roma bokszoló, Tankó Vilmos aki a Szövetség listáján az 52-ik helyen szerepelt, egyben az OĽANO listáján is szerepelt. A Markíza televízió megkereste Tankó Vilmost, aki közölte, igaz, hogy korábban beszélt Forró Krisztiánnal a Szövetség elnökével az esetleges indulásról, de írásban nem adta semmihez a nevét. Mindössze az OĽANO-nak írta alá a jelölti nyilatkozatot és Igor Matovič listáján indul a szeptemberi választásokon.

Hamran István több politikust is bírál a máriatölgyesi gyilkossággal kapcsolatban tett kijelentéseik miatt. Hamran kiemelte, hogy Robert Kaliňák egy hétvégi vitaműsorban arról beszélt, hogy az országos rendőrfőkapitány gúnyolódik az áldozatokon. A rendőrfőkapitány bocsánatkérést követel a volt belügyminisztertől, aki szerint ilyen hazugságokat egyszerűen nem lehet nyilvánosan terjeszteni.

Nemrég kezdődött Peter Kažimír jegybankelnök tárgyalása, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze vesztegetés vádjában emelt vádat a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) elnöke, a korábbi pénzügyminiszter ellen. Áprilisban a Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) bírája büntetővégzést adott ki, amellyel Peter Kažimírt nem jogerősen vesztegetés vádjában bűnösnek találta és 100 ezer euró pénzbírsággal sújtotta.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban