Na hlavný obsah

Hamran István politikusokat bírált a máriatölgyesi gyilkossággal kapcsolatos nyilatkozataik miatt

A rendőrfőkapitány bocsánatkérést fog követelni Robert Kalináktól hamis állításai miatt.

Hamran István politikusokat bírált a máriatölgyesi  gyilkossággal kapcsolatos nyilatkozataik  miatt
Foto: TASR

Hamran István politikusokat bírált a múlt heti máriatölgyesi (Dubnica nad Váhom) gyilkossággal kapcsolatban tett kijelentéseik miatt. Az országos rendőrfőkapitány keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, egyesek anélkül kérdőjelezik meg a rendőrség munkáját, hogy akár csak részinformációik lennének.

Kiemelte Robert Kaliňák volt belügyminiszter egy hétvégi vitaműsorban tett nyilatkozatát, ahol azt nyilatkozta a SMER-es politikus, hogy az országos rendőrfőkapitány gúnyolódik az áldozatokon. „Bocsánatkérést fogok követelni a volt belügyminisztertől. Ilyen hazugságokat egyszerűen nem lehet nyilvánosan terjeszteni” – reagált Hamran.

Azt is hangsúlyozta a máriatölgyesi eset kapcsán, hogy a rendőrség minden tőle telhetőt megtett, amire a törvényes keretek között lehetősége volt. Mindemellett Hamran átfogó ellenőrzést rendelt el a Trencséni (Trenčín) Kerületi Rendőrségen, a történtek kapcsán pedig a Btk. módosítását is felvetette. A Főügyészség szintén ellenőrzést rendelt el annak kiderítésére, hogy elkövettek-e valamilyen mulasztást a hatóságok.

A múlt hét folyamán egy máriatölgyesi általános iskola közelében találtak meg egy 40 év körüli nő holttestét. A nő számos szúrt sérülésbe halt bele. A brutális gyilkosságot az elkövető előzőleg kitervelte. A gyanúsítottat a holttest megtalálása után nem sokkal később őrizetbe vette a rendőrség.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban