Na hlavný obsah

Mégsem a 150-ik helyről indul a Szövetség listáján Gyimesi György

Kiesett egy jelölt a Szövetség választási listájáról, tájékoztatott a parameter hírportál.

Mégsem a 150-ik helyről indul a Szövetség listáján Gyimesi György
Foto: SITA/Diana Černáková

Egy fiatal roma bokszolóról, Tankó Vilmosról van szó, aki a Szövetség listáján az 52-ik helyen szerepelt. Ugyan ez a személy azonban szerepel az OLANO listáján is, mégpedig az 54-ik helyen. A Markíza televízió megkereste Tankó Vilmost, aki közölte, igaz, hogy korábban beszélt Forró Krisztiánnal a Szövetség elnökével az esetleges indulásról, de írásban nem adta semmihez a nevét.

Mindössze az OLANO-nak írta alá a jelölti nyilatkozatot és Igor Matovic listáján indul a szeptemberi választásokon. Mivel már lezárult a választási listák leadására vonatkozó határidő, a listákra már nem kerülhet fel újabb név. Így Gyimesi György, aki a Szövetség ultolsó, 150-ik helyéről indul, valójában a 149-ik helyen szerepel majd.

Országszerte azonban már számos óriásplakátja megjelent a 150-es számmal. Gyimesi a Markíza televíziónak azt nyilatkozta, a Szövetség hibát követett el, amire ő fizet rá. A Szövetség nyilatkozata szerint Tankó eredetileg az ő jelöltük lett volna, de ezzel párhuzamosan a jelöltségét megerősítette egy másik pártnak, amiről őket nem tájékoztatta.

(tvnoviny.sk, parameter.sk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban