Na hlavný obsah

Választás 2023: bemutatta jelöltlistáját a Demokrati

Július 3-án, hétfőn bemutatta választási jelöltlistáját a Demokrati. A listavezető Andrea Letanovská orvos, akit Eduard Heger pártelnök követ a sorban, míg a harmadik a párt egyik alelnöke, Andrea Czocherová.

Balról az első Eduard Heger a Demokrati elnöke, Ján Budaj elnökségi tag, Andrea Letanovská alelnök, Karel Hirman elnökségi tag és Andrea Czocherová alelnök a párt sajtótájékoztatóján a pozsonyi Umelka Galériában 2023. július 3-án.
Foto: SITA

A negyedik pozíciót a Demokrati választási jelöltlistáján Jaroslav Naď volt védelmi miniszter foglalja el, majd 3 parlamenti képviselő, Jana Žitňanská, Miroslav Kollár és Juraj Šeliga következik.

A lista nyolcadik helyén Pavel Nechala, a párt elnökségi tagja, a kilencediken Monika Podhorány Masariková, a míg tizediken Ján Šubák található.

A listavezető Andrea Letanovská kijelentette, annak veszélye fenyeget, hogy az őszi parlamenti választások után nem lesz, aki segítséget nyújtson a legsebezhetőbb rétegeknek a magas árakkal, a szegénységgel való küzdelemben.

„Félő, hogy az egészségügy ismét kikerül a figyelem középpontjából, és nem sikerül újraéleszteni. Visszatérhet a hatalomba a maffia, az oligarchák, a korrupció. Félő, hogy letérítik az országot a nyugati útról, a fejlődés útjáról” – mondta Letanovská.

Leszögezte, a Demokrati egyes politikusainak kellő tapasztalataik vannak a kormányzással.

Eduard Heger pártelnök azt hangsúlyozta, a szeptemberi választás után olyan kormányra van szükség, amely biztosítja a nyugalmat.

„Olyan kormányra, amely szabad utat enged az igazságszolgáltatásnak, amely szilárdan őrzi az ország nyugati irányultságát, amely folytatja a reformokat, erősíti a demokráciát” – szögezte le.

A párt listáján a 145. Jozef Mihál, az SaS volt tagja, a 150. Lucia Ďuriš Nicholsonová EP-képviselő, a Jablko párt alapítója.

Letanovská hozzátette, összesen 5 párt jelöltjei vannak a listán.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban