Na hlavný obsah

Közzétette a tankönyvvásárlással kapcsolatos útmutatóját a szaktárca

Az oktatási minisztérium a 2023-as állami költségvetésből pótlólagos forrást biztosít az alap- és középiskoláknak, köztük a speciális iskoláknak is.

Foto: SITA

Miután májusban csaknem 6 millió eurót biztosított tankönyvekre az oktatási minisztérium, júliusban több mint 10 millió eurós többletforrást küld az iskoláknak oktatási kiadványokra – közölte az oktatási minisztérium, hozzátéve hogy egy a tankönyvvásárlással kapcsolatos módszertani útmutatót is közzétettek.

„A 2023/2024-es tanévre szóló juttatás iskolánként a 2022. szeptember 15-i tanulólétszám, illetve az oktatási minisztérium honlapján közzétett, egy tanulóra jutó ismeretterjesztő kiadványokhoz való hozzájárulás mértékének függvényében kerül megállapításra” – közölte az oktatási tárca.

Állami költségvetési hozzájárulásból az iskolák kizárólag az oktatási tárca honlapján közzétett, az állami költségvetési hozzájárulás ellenében biztosítható oktatási kiadványok listáján szereplő tankönyveket vásárolhatnak. A listát havi egy alkalommal frissítik.

Az oktatási minisztérium módszertani útmutatót is közzétett a tárca honlapján a tankönyvek kiválasztásának és beszerzésének mikéntjéről. Az iskoláknak a ráktáron lévő tankönyveiket, az egyes kiadványok minőségére vonatkozó saját kritériumaikat, illetve a tanulói igényeket figyelembe véve kell eljárniuk.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban