Na hlavný obsah

Egyszerűsödik az ukrán ápolók szlovákiai munkavállalása

Egyszerűsödnek az ukrán ápolók felsőfokú végzettségének elismerési feltételei Szlovákiában, tájékoztatott az egészségügyi minisztérium. A minisztérium szerint a változások megkönnyítik a szlovákiai egészségügyi rendszerbe való bekapcsolódásukat, és így hozzájárulnak az ápolók számának növekedéséhez az országban.

Michal Palkovič
Foto: SITA

„Úgy döntöttünk, hogy olyan intézkedéseket hozunk, amelyek lehetővé teszik az ukrán ápolónők számára, hogy gyorsabban és könnyebben ismertethessék el végzettségüket és így csatlakozhassanak a járóbeteg-rendelőkhöz és kórházakhoz“ – mondta Michal Palkovič egészségügyi miniszter, hozzátéve, hogy az ukrán ápolók erősíthetik a szlovák egészségügyi rendszert.

Miután az alapszakos diplomával rendelkezők elküldik a szükséges dokumentumokat az oktatási minisztériumnak, majd két hónapon a Szlovák Egészségügyi Egyetem (SZU) által biztosított gyakorlaton vesznek részt.

Ezt követően a jelentkezők szlovák nyelvű kiegészítő szóbeli és írásbeli vizsgát tesznek, fejtette ki az egészségügyi minisztérium

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban