Na hlavný obsah

Több civil szervezet is a tanárok mellett tüntetett hétfőn Budapesten

A megmozduláson színpadra szólították el az állásukból elbocsátott pedagógusokat.

Több civil szervezet is a tanárok mellett tüntetett hétfőn Budapesten
Foto: MTI/Koszticsák Szilárd

A tanárok mellett tüntetett az ADOM Diákmozgalom, a Civil Közoktatási Platform és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hétfőn Budapesten. A tanárok, diákok és szülők rendőri felvezetéssel vonultak a Belügyminisztérium épülete elé.

A minisztérium előtt PDSZ képviseletében felszólaló tanár úgy fogalmazott, a tanárok, diákok és szülők közös célja az európai színvonalú oktatás. Beszéde során a szakszervezetbe lépésre biztatta a pedagógusokat, valamint kiemelte, nem tudja komolyan venni a Belügyminisztérium által folyamatosan ígérgetett, de soha meg nem érkező fizetésemelést.

A Magyar Anyák akciócsoport részéről is érkezett felszólaló, aki kiemelte, a pedagógusok ahelyett, hogy tiszteletet kapnának a kormánytól munkájukért, inkább egy új ellenséggé lettek alakítva.

A megmozdulások zárásaként azokat a jelenlévő pedagógusokat is szípadra szólították, akiket a közelmúltban azért bocsájtottak el állásukból, mert rész vettek a tiltakozó akciókban, vagy a törvényes kereteken belül zajló munkabeszüntetésben.

(napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban