Na hlavný obsah

Belpolitikai összefoglaló Szilvássy Józseffel

Robert Fico most a brüsszeli tisztviselőkben találta meg az ellenséget, Jaroslav Nad szerint titkosszolgálati információ van arról, hogy az oroszok befolyásolni akarják a szeptember 30-i választásokat a Smer párt javára és úgy tűnik a szétszéledt szlovákiai magyar politikusok megtalálták párjukat, akivel nekivághatnak a parlamenti választásoknak.

Robert Fico szerint szlovák köztisztviselők és civil szervezetek egy csoportja arról tájékoztatta az Európai Unió és a NATO struktúráit, hogy a szlovák ellenzék hibrid fenyegetést jelent, és ha megnyeri a parlamenti választásokat, Szlovákia kiléphet a NATO-ból. A Smer-SD elnöke, Robert Fico az ellenzék lejáratására irányuló összehangolt akciónak nevezte az információkat, s azokat a választási kampányba való beavatkozásnak tartja.

Jaroslav Naď (Demokraták) korábbi védelmi miniszter azt állítja, olyan hírszerzési információk birtokába jutott, amelyek szerint Oroszország manipulálni akarta az előre hozott parlamenti választás eredményét a Smer javára. Naď a Markíza televízió Na telo című műsorában beszélt erről, ahol Robert Kaliňák (Smer) korábbi belügyminiszterrel vitázott. A védelmi tárca egykori vezetője azt mondta, rajta kívül a legfőbb közjogi méltóságok is értesültek arról, hogy Oroszország állítólag úgy akarja befolyásolni a választás eredményét, hogy a Smer legyen a befutó.

Mikuláš Dzurinda bejelentette, hogy pártja, a Modrí közös jelöltlistán indul a Most-Híddal, amihez már a belügyminisztériumi engedélyeket is megkapták. Mindeközben pedig a Szövetségben maradt Híd platform megválasztotta új elnökét.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban