Na hlavný obsah

Magyarokat szállított a D2-es autópályán karambolozott autóbusz, ötvennél is több sérült lehet

A balesetnek 13 súlyos, 8 közepes és 37 könnyebb sérültje van. Egy utas elhunyt.

Magyarokat szállított a D2-es autópályán karambolozott autóbusz, ötvennél is több sérült lehet
Balest a D2-en Foto: Facebook/Air-Transporte Europe

Ahogy arról korábban beszámoltunk, súlyos autóbaleset történt Szlovákiában, egy kamion és egy autóbusz ütközött. Az első hírek szerint a D2-es autópályán történt balesetnek egy halálos áldozata és legalább ötven sérültje van. Időközben a magyar külügy arról tájékoztatott, magyar autóbusz szenvedett balesetet.

Menczer Tamás magyar külügyi államtitkár közösségi oldalán arról tájékoztatott, a balesetnek 13 súlyos, 8 közepes és 37 könnyebb sérültje van.

Úgy tudni, a baleset során többen a roncsok között rekedtek. Őket a helyszínre érkező tűzoltók mentették ki az autóbuszból.

A Markíza TV információi szerint négy súlyos sérültje van a balesetnek, őket három különböző egyetemi kórházba szállították. Az utasok közül sokan könnyebb sérüléseket szenvedtek, őket egy helyszínre érkező autóbuszból kialakított egészségügyi állomáson látják el. A helyszínre klinikai szakpszichológusok is érkeztek.

Menczer Tamás a magyar külügyminisztérium államtitkára az MTI-nek megerősítette, magyarok utaztak az autóbuszban.

Egyelőre nem tudni, pontosan mi, illetve ki okozhatta a balesetet. Szlovák sajtóhírek szerint a balesetben érintett román kamion a pihenőből hajtott ki, amikor az autóbusz teljes sebességgel a hátuljába csapódott.

A magyar belügyi tárca, illetve  szlovák mentőszolgálat hivatalos közlése szerint egy halálos áldozatról és 59 sérültről tudnak.

(ma7, ta3)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban