Na hlavný obsah

Előrenyomult az ukrán hadsereg Bahmut térségében

Az ukrán hadsereg egységei 2 kilométert haladtak előre Bahmut közelében, és az orosz előrenyomulást a városban és környékén megállították.

Hanna Maljar
Foto: Wikidata/President.gov.ua

Ezt Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes közölte május 12-én, pénteken. Hozzátette, a mostani ukrán ellentámadások nem jelentenek változást a harci koncepcióban.

Az ukrán erők előrenyomulását a front egyes szakaszain Bahmut térségében már május 10-én, szerdán bejelentette Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka.

Egyes orosz nem hivatalos források megerősítették az orosz vonalak egy részének áttörését a térségben, de a moszkvai védelmi minisztérium tegnap este cáfolta az áttörésről szóló híreket.

Az amerikai székhelyű ISW háborús intézet az ukrajnai helyzetről szóló rendszeres jelentésében viszont azt írja, hogy az ukrán katonáknak a jelek szerint sikerült áttörniük az orosz vonalakat Bahmut környékén.

Az ukrán védelmi miniszterhelyettes május 12-i, pénteki tájékoztatása szerint az ukrán erők továbbra is a védelemre összpontosítanak, de ez magában foglalja az ellentámadásokat és az „aktív műveleteket“ is.

(ČTK)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban