Na hlavný obsah

ZMOS: Megalakult a Duna-menti városok és falvak új regionális szövetsége, a WARKUN

A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása, a ZMOS struktúráiba betagozódott egy új regionális szövetség, a Duna-menti Városok és Falvak Regionális Társulása, a WARKUN - tájékoztatott a ZMOS irodájának megbízott központi igazgatója, Zuzana Špačeková.

Foto: zmos.sk

„Az új regionális társulás felvételét a társulás struktúráiba a ZMOS Tanácsa április 19-i ülésén hagyta jóvá” – pontosította Zuzana Špačeková.

A regionális társulás létrehozásának célja a tagönkormányzatok érdekeinek országos szövetségi szintű koordinálása, támogatása és érvényesítése, hogy a problémák megoldása a Duna-menti önkormányzatok igényeit is tükrözze.

„A társulás elnöke Albár polgármestere, Bereczk Oszkár lett, aki a társulást majd a ZMOS Tanácsában képviseli“ – tette hozzá Špačeková.

A tagközségek: Albár, Nyékvárkony, Pódatejed, Nagymad, Hegyéte, Dercsika, Baka, Egyházkarcsa, Királyfiakarcsa, Felbár, Csilizpatas és Doborgaz.

A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása, a ZMOS struktúráiba jelenleg mind a 62 városi és községi társulás szövetség beletartozik.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban