Na hlavný obsah

ZMOS: Nyolc jelölt indul az elnöki posztért

A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) elnöki posztjára 8 jelölt pályázik. Az elnök személyéről a május 23-24-i közgyűlésen döntenek - tájékoztatott a ZMOS irodájának megbízott központi igazgatója, Zuzana Špačeková

Foto: obecne-noviny.sk
Foto: obecne-noviny.sk

A Szlovákiai Városok és Falvak Társulása, a ZMOS Tanácsának tagjai múlt heti, a közelgő közgyűlés előkészítésével foglalkozó ülésükön 3 város és 5 falu, azaz összesen 8 település polgármesterének a ZMOS elnöki posztjára való jelölését hagyták jóvá – magyarázta a ZMOS irodájának megbízott központi igazgatója, Zuzana Špačeková.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelölteket a városok és falvak regionális társulásai javasolták az év eleje tartó jelöltállítási folyamat során.

Branislav Tréger, a ZMOS jelenlegi vezetője, Liptóújvár polgármestere, valamint Jozef Božik, a ZMOS jelenlegi alelnöke, Simony polgármestere is indul a posztért.

Megméretteti magát Újtölgyes polgármestere, Peter Marušinec, Ratkóc polgármestere, Martin Červenka, Alsókörtvélyes polgármestere, Ján Fenčák, Felsőzboró polgármestere, Juraj Hlavatý, Szepestamásfalva polgármestere, Zuzana Nebusová és Polhora polgármestere, Michal Strnál is.

„Az elnöki posztra javasolt jelöltek egyikük, a szövetség jelenlegi első alelnöke, Kasza polgármestere, Radomír Brtáň kivételével mindannyian egyetértettek jelölésükkel” – tette hozzá Špačeková.

A ZMOS 34. közgyűlésén az elnökön kívül megválasztják az ellenőrző bizottság tagjait is a következő választási időszakra.

A ZMOS a városok és falvak 62 regionális társulását és 2 788 települést képvisel, ami a szlovákiai helyi területi önkormányzatok 95 százalékát jelenti.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban