Na hlavný obsah

Nem Igor Matovič, hanem az emberek miatt gazdálkodott az állam a vártnál jobban

Erről Marián Viskupič, az SaS képviselője írt a közösségi oldalán annak kapcsán, hogy az állam másfél milliárd euróval több pénzhez jutott az állami adóbevételekből.

Nem Igor Matovič, hanem az emberek miatt gazdálkodott az állam a vártnál jobban
Marián Viskupič (SaS) Foto: TASR/Jaroslav Novák

Az, hogy az állam az elmúlt évben a vártnál jobban gazdálkodott, nem Igor Matovič, hanem az emberek érdeme, jelentette ki Marián Viskupič. Az SaS képviselője közösségi oldalán azt írta, a magas inflációnak köszönhetően ugyanis másfél milliárd euróval több pénzhez jutott az állam az adóbevételekből.

Az infláció az ország szempontjából kétszeresen pozitív dolog. Egyrészt jelentősen nőnek az állam bevételei, másrészt nő a bruttó hazai termék, vagyis a GDP is. Ez a két tényező segített abban, hogy az államháztartási hiány a GDP 2 százaléka alá csökkenjen, írta Viskupič, aki azonban hangsúlyozta, hogy az emberek mindezt ellenkezőleg érzékelték, hisz számukra jelentősen növekedtek a kiadások.

Viskupič arra reagált, hogy Igor Matovič a napokban azt nyilatkozta, a közpénzek a családtámogatási csomag ellenére is jól alakultak. Viskupič azonban azt mondja, az OĽANO elnöke a 2022-es évet értékelte és csak idén januártól történt jelentős változás a közpénkezben, Matovič tehát olyasmiről beszélt, ami akkor még meg sem történt.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban