Na hlavný obsah

Előzetesben marad a Daniel Tupý megölésével gyanúsított Adam P.

A Pozsonyi Kerületi Bíróság keddi döntése értelmében előzetes letartóztatásban marad Adam P., akit Daniel Tupý egyetemi hallgató megölésével gyanúsítanak - tájékoztatott a bíróság szóvivője, Pavol Adamčiak.

A Pozsonyi Kerületi Bíróság szökés, elrejtőzés, és a tanúk befolyásolásának megelőzése céljából vette őrizetbe Adam P.-t. Később ezt a határozatot megszüntette, és az őrizetbe vételt a szökés és az elrejtőzés veszélyével indokolta

A Pozsonyi Kerületi Ügyészi Hivatal ügyésze Adam P. őrizetbe vétele után visszautasította, hogy egyetlen tanúvallomásra alapozták volna a vádakat. Michal Ellinger, a gyanúsított ügyvédje kijelentette, védence kitart ártatlansága mellett. Adam P.-t eltiltották az ügyvédi hivatás gyakorlásától.

Daniel Tupýt 2005. november 4-én este gyilkolták meg a pozsonyi Tyrš rakparton, egy parkban. A diákokat késsel és boxerrel felfegyverkezett férfiak támadták meg a Duna ligetfalui olalán. A szemtanúk szerint a támadás körülbelül egy percig tarthatott. Hat ember megsérült.

A bűncselekmény számos reakciót váltott ki, sokan elítélték az erőszakot és a neonácizmust. A rendőrség korábban azt is vizsgálta, köze lehet-e a gyilkossághoz az alvilágnak. Az ügyben 5 ember ellen emeltek vádat, Richard H.-t gyilkosságért 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztés fenyegette. A Pozsony I. Járásbíróság 2009 júniusában felmentette a vádlottakat.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban